Återblickar

ÅTERBLICKAR.

Alla konserter och evenemang sedan 1985. Senaste konserten överst.

Bildspel går att stoppa/starta/bläddra.

2018-09-13 Thou Shalt Swing, First Hotel Royal, Säffle

Foto Anna Käll

Thou Shalt Swing; swing i bästa Django Reinhard och Stéphan Grappellis anda

Plats: First Hotel Royal, Säffle. Tid: 19.30. Inget förband.

Torsdagen den 13 september hälsar Seffle Jazz Club välkommen till det svorska jazzbandet Thou Shalt Swing. Svorska för att det ingår både norrmän och svenskar i bandet, eller rättare sagt en norsk kvinnlig jazzviolinist och tre svenska musiker. Förutom Terese Lien Evenstad – violin, hör vi även Joakim Sandgren – gitarr, Albin Vesterberg – gitarr och Daniel Forsberg – bas. Och mycket riktigt; inga trummor – för det ingår inte i den typ av musik bandet spelar; nämligen musik från 30 och 40-talets Paris i Django Reinhardts och Stéphane Grappellis anda. Musikstilen kallas Jazz Manouche men även String swing och blev känt på 30-talet genom den Franska Hotkvintetten. Och just det; musiken svänger ordentligt!

Läser man de recensioner som finns om detta jazzband; förstår man att publiken i Seffle Jazz Club kan se fram emot en riktig högtidsstund denna första jazzkonsert för säsongen:

“Populationen jazzviolinister har alltid varit liten men stark. En av orsakerna till detta är att violin är ett svårt instrument. Trots talang och begåvning krävs det mycket övning. Med Stephane Grappelli som riktmärke har Terese övat och övat och övat och till sist hittat fram till ett eget uttryck. Hon spelade med auktoritet, ledigt, svängigt, tekniskt briljant och perfekt välnyanserat. Grappelli njöt säkert i fulla drag på sin molnkant. Joakim och Albin hade helhjärtat botaniserat i den Reinhardtska myllan och samlat ihop det bästa från hans korta men framgångsrika karriär. Särskilt från tiden han spelade akustisk gitarr. Därefter har de blandat ingredienserna till sin egen variant på originalet. De samsades broderligt att spela ett stöttande ackompanjemang och fantasifulla soloutflykter. Med fantasins hjälp kunde man nästan tro att Django himself återuppstått. Gitarrerna klingade exakt som man hört på hans skivor. I Hans Backenroths kölvatten har vi fått fram många bra basister. En av dem var kvällens rytmiska ankare, Daniel Forsberg, som verkligen fick göra rätt för gaget. Med fast hand höll han den rytmiska lågan levande utan att någon gång svikta. Spelet var lika stadigt som Gibraltarklippan. Det är sjuttio år sedan Django Reinhardt gick ur tiden men hans musik lever vidare genom entusiaster som Thou Shalt Swing!”

– Hans-Erik Bergman, Sundsvall tidning 23/10, 2017

Seffle Jazz Club återgår under höstsäsongen till traditionsenliga torsdagkvällar. Samma plats samma tid; och förhoppningsvis samma jazzsugna publik – som nu fått vänta sedan Papa Piders Jazzband fyllde Kulturmagasinet i Åmål en ljum junikväll.

 

Eva Löfvendahl Ordförande Seffle Jazz Club

 

________________

2018-06-28 Papa Piders, Åmåls gamla kyrka, magasinet i gästhamnen.

Foto - Anna Käll

Papa Pider´s Jazzband. Åmål torsdag 28 juni 2018

 

Seffle Jazz Club arrangerar en jazzkonsert på Kulturmagasinet i Åmål torsdagen den 28 juni med Göteborgsbandet Papa Pider´s Jazzband. Bandet, som funnits sedan början av 60-talet, är en av Göteborgs mest populära jazzband. De har sina rötter i den klassiska New Orleans-jazzen och spelar idag en revivaljazz med mycket sång och ibland också skiffle, som den framfördes i tradboomens England med artister som bl.a. Chris Barber.

 

Låtar av Duke Ellington, WC Handy och Huddie Ledbetter blandas och ges i ett rivigt tempo till publikens förtjusning - om man tillhör dem som tycker att jazz, det är när foten börjar stampa - då är man på helt rätt plats denna kväll!

 

Bandet lades ned under en tid fr.o.m. mitten av 80-talet men startades upp igen med en ny uppsättning 2010 på initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren. Förutom Bosse på trummor hör vi idag Klas Nilsson på trumpet och sång, Sverker Nyström på klarinett, saxofon och sång, Pider Åvall (som gett bandet sitt namn) på trombon och sång, Anders Hultman på banjo och sång samt Claes Nordborg på bas och sång. Med denna uppsättning har bandet besökt en rad länder; och glatt sin publik.

 

Konserten i Åmål sker på initiativ av Åmåls Squaredansförening; som under aktuell vecka har en danskurs förlagd till Åmål. Just denna kväll kommer därför Kulturmagasinet att gästas av de som besöker kursveckan. Men då gladjazz är just glad jazz och älskas av många är konserten öppen för alla.

 

Det är dessutom extra roligt att Seffle Jazz Club kan ge en konsert i Åmål; eftersom många medlemmar kommer från Åmål och Dalsland. Vi hoppas därför att det kan bli en tradition med en sommarkonsert på denna sidan länsgränsen. Biljett köpes i kassan. Se annons i dagspress alt. vår hemsida www.safflejazzclub.se

 

Eva Löfvendahl – ordförande Seffle Jazz Club

____________________

2018-04-07 Vika Band från Oslo, First Hotel Royal Säffle

Blänkare Vika Band Oslo Norge

 

Seffle Jazz Club har nått fram till sin sista konsert för våren 2018. Åter igen blir det lördagsjazz! Platsen är densamma som vanligt; Royal First Hotel i Säffle, i nyrenoverade baren. Konserten ges kl. 15.00 och jazzklubben gästas då åter av det norska Oslo-baserade bandet Vika Band. Vika Band har tagit sitt namn från Pipervika och firade 25 år på scenen hösten 2016.

 

Bandet; som spelar tradjazz/gladjazz består av sju herrar; som har Lysaker som sin hemmascen. De framträder på konserter hela året; i hemlandet men också, som nu, i nabolandet. Deras logotype består av ett frimärke med en stämpel på, från Vika postkontor. Motivet är Oslo rådhus som f.ö. ligger längst in i Pipervika!

 

Cato Tindberg på träblås är bandets ledare. I det 26 år gamla tradjazz bandet återfinns också Magne Braaten; sång och trombon, Tom Böttger; trumpet, Poul Goldman; banjo och gitarr, Tor Haugum; piano, Askjell Hjellvik; bas och Svein Fagersand; trummor. Första gången Vika Band gästade jazzklubben i april 2017 blev det en succé; så det bestämdes direkt att bandet skulle spela igen i Säffle våren 2018…och nu är det alltså dags för herrarna att återse Säfflepubliken!

 

Det blir tradjazz för hela slanten vid säsongsavslutningen; men vän av denna jazz genre behöver bara vänta tills torsdagen den 26 juni 2018 för att åter kunna stampa takten – då återfinns nämligen Papa Piders Band på Kulturmagasinet i Åmål med tradjazz i ett samarrangemang med Åmåls Squaredansförening där det lär finnas jazzdiggare av stora mått.

 

Seffle Jazz Club deltar också i Nationaldagsfirandet i Kanalparken och på Jazz And Art By River i Säffle senare på försommaren, i sin iver att sprida jazzbacillen i våra trakter.

 

Men först; varmt välkomna till Royal First Hotel i Säffle lördagen den 7 april kl. 15.00 för att lyssna på Vika Band från Oslo! Ungdom under 20 år har som vanligt fri entré.

 

Eva Löfvendahl

 

2018 03 18

_______________

2018-03-15 Mads Tolling Quartet, First Hotel Royal Säffle

Först årsmöte.

Sedan konsert med Mads Tolling Quartet

Foto och film: Anna Käll

Mads Tolling Quartet på Seffle Jazz Club

Torsdag 2018 03 15 kl. 19.00 (årsmöte), konsert start kl. 19.30.

First Hotel Royal i Säffle

Torsdagen den 15 mars gästas Seffle Jazz Club åter igen av den danske violinisten Mads Tolling med kvartett. Med Mads spelar denna kväll gitarristen Jacob Fischer - som spelade med Svend Asmussen i 15 år; basisten Matthias Petri samt trummisen Andreas Svendsen. Kvällen kommer att bjuda både på swing, samba och lite ”Gypsy med Grappelli”.

Mads föddes i Köpenhamn 1980 och började spela klassisk fiol som 6-åring och i tonåren började han snegla åt populärmusik; rock och jazz. Det lär f.ö. ha varit hans far som gav honom ett kassettband med Miles Davies musik och fick honom intresserad av jazz. Vid 20 års ålder flyttade Mads till USA för vidare musikaliska studier (jazz). Han har spelat på många av de främsta jazzscenerna i världen, både som solist och i olika jazzkonstellationer.

Mads är både musiker och kompositör och lärare verksam vid Berkeley’s Jazzschool Institute i Kalifornien/USA. När han inte musicerar gillar han att spela golf, tennis och – att klättra i berg! Kanske ett bra komplement till musikaliska höjder…?! Han lär ha bestigit Kilimanjaro i Tanzania med sin far!

Den tvåfaldige Grammy Award-vinnande danske violinisten är också inspirerad av landsmannen Svend Asmussen, även kallad ”The Fiddling Viking”. Redan som 15-åring kontaktade Mads Svend Asmussen för uppmuntran och råd medan han utbildade sig till jazzviolinist. Ett av de råd han fick var: ”Bara lyssna på Stuff Smith”, vilket han också gjorde. Mads höll kontakten med Svend och för några år sedan donerade Svend en stor del av sin musiksamling till Mads, däribland många original och handskrivet material. Detta för att musiken ska kunna förmedlas vidare till nästa generation.

Varmt välkomna till Seffle Jazz Club, torsdag 2018 03 15. Kvällen inleds med årsmöte kl.19.00 varpå konserten följer kl. 19.30.

Se Mads Tolling officiell hemsida / där finns fler bilder dock ej på den aktuella kvartetten:

http://madstolling.com/

_______________

2018-02-01 Caroline Waters Trio. Förband - Geijerskolans elever, First Hotel Royal Säffle

Foto: Anna Käll

 

Årets första konsert i regi av Seffle Jazz Club blir en mycket spännande kväll med Caroline Waters Trio. Här får ni höra en mix av Carolines original låtar och cover-låtar a la Monica Zetterlund, Ella Fitzgerald och Nat King Cole. Caroline Waters Trio består den här gången av den norska Jazz- och musikalartisten Caroline Waters på sång, gitarr, piano och fiol, Åmåls Torbjörn Carlsson på elgitarr och Stockholms Stefan Blomquist på keyboards. Torbjörn och Stefan gästade jazzklubben senast i oktober 2017 och de tillhör båda gräddan av musiker i vårt land. De hälsas åter välkomna!

 

Huvudartisten Caroline Waters gästar jazzklubben för första gången och det kräver därför lite fördjupad presentation. Hon är förmodligen den mest internationellt verksamma musiker som bor i våra trakter! Caroline, som är stationerad och boende i Åmål, är jazz sångerska, multi-instrumentalist och musical skådespelare. Caroline har de senaste månader rest runt och framträtt både i USA och Canada. Detta för att marknadsföra sitt kommande album, Finding Venus. Efter konserten i Säffle går turen vidare till Bali i Indonesien. Caroline hanterar många instrument och olika genrer. Jazzklubben sträcker därför ut sin hand till alla musikintresserade i både Åmål och Säffle med omnejd. Passa på att se och höra en lokal internationell stjärna!

 

Caroline Waters växte upp som en musikalstjärna i sitt hemland Norge. Innan hon fyllde tio år var hon en av Norges främsta musikaliska ambassadörer för internationella evenemang. Efter USA gav henne status som Alien of Extraordinary Ability in the Arts har hon pendlat mellan Norge, Sverige och USA med sina konserter och seminarier i Vocal Freedom.

 

Caroline är också författare och manusskribent och söker för närvarande efter utgivare och teaterproducent för sin nya bok och musical, båda under tittelen, Finding Venus, som beskriver en mycket spännande resa om förlorad identitet, posttraumatiskt stress och en strävan efter kärlek. Den bygger på hennes livshistoria. En gripande sådan; där musiken finns som en helande faktor.

 

”Caroline Waters är en av de sällsynta konstnärer som har förmågan att förvandla smärta och sorg till styrka och en kärlek till livet som genljuder genom sin musik." Cat Johnson, Beatscape.

 

Vårsäsongens första jazzkväll sker som vanligt på First Royal Hotel i Säffle och förband är musikelever från Geijerskolan; under ledning av deras lärare Carita Höök. De är ett välkommet inslag i jazzklubbens verksamhet. Vi ser gärna att publiken består av minst lika många ungdomar som på scenen! Glöm heller inte: fri entré för alla under 20 år.

 

Varmt välkomna! Det kommer att serveras God och Blandad musik med räkmacka!!

 

Eva Löfvendahl,Ordförande

Seffle Jazz Club

 

Caroline Waters kan kontaktas via +47 911 95 887 eller redhead@carolinewaters.com

Mer info: www.carolinewaters.com (här finns det pressbilder!)

___________________

2018-01-18 Klubbkväll, First Hotel Royal Säffle

Foto: Anna Käll

För musiken denna härliga kväll stod: Kumait, Maria, Tomas, Gedda, Elon, Grunnan, Bosse, Lennart, Leif, Urban, Frank, Martin, Eva samt Torbjörn.

________________

2017-12-07 Glen Miller Orchestra Christmas Show, Medborgarhuset

Foto: Anna Käll

Ett samarrangemang med Jan Slottenäs storband.

Biljetter via Ticketmaster.

_______________

2017-11-18 Elisabeth Kontomanou, Royal Comfort Hotel

Foto: Anna Käll

___________________

2017-10-14 Stefan Blomqvist med vänner, Royal Comfort Hotel

Stefan Blomqvist med vänner. EGBA medlemmen Stefan Blomqvist samlar musiker från Åmål och Säffle i "Blomkvastarna".

Förband Now and then från Dals Långed. Tre Halvordssons.

_______________

 

2017-09-16 More Than a Pair, Royal Comfort Hotel

Foto: Anders Käll

 

More than a Pair. Det mycket omtyckta Göteborgsbandet med medlemmar också från Värmland

 

Lördagen den 16 september får Seffle Jazz Club besök av Göteborgsbaserade More than a pair. Det utlovas utåtriktad vokaljazz, låtar ur The Great American Songbook, mustig Swing, lite New Orleans, raska tempon, en gnutta Blues, tendenser av Bop och spår av instrumental jazz! Med andra ord; musik helt i Seffle Jazz Clubs smak!

 

Bandet består av:

Pernilla Andersson; sång

Samuel Olsson; trumpet

William Olsson; tenorsax/flöjt Stefan Wingefors; piano

Yasuhito Mori; kontrabas

Edward Olsson; trummor.

 

Kärnan kan sägas vara Pernilla och Samuel. De möttes en regnig onsdagskväll i november. Pernilla var på ett musikställe i Göteborg med en kompis för att fira att de var klara med sitt sociologikursarbete. Samma kväll spelade Samuel på just det musikstället. Mot slutet av konserten blev det jam, Pernilla kom upp och sjöng en låt. Nu har Samuel och Pernilla två barn, radhus och ett antal spelningar i ryggen.

 

Pernilla Andersson från de halländska skogarna är en naturbegåvning, hon har sjungit hela sitt liv och det märks. Hennes röst är okonstlad och kan uttrycka värme, glädje, sensualitet, humor, vemod, ja liv i största allmänhet och, kanske viktigast av allt, hon har en fantastisk självklar och oemotståndlig rytmik!

 

Samuel Olsson, född i Sunne är en välkänd profil i den svenska jazzen. Spelar trumpet i Bohuslän Big Band och var en av frontfigurerna i gruppen Marmaduke. Samuel är en erfaren arrangör och ligger såklart bakom de finurligt genomarbetade arrangemangen för More Than a Pair. Förutom Pernilla och Samuel möter vi I More Than a Pair Samuels bröder Edward Olsson och William Olsson. De tre brödernas samspel är något utöver det vanliga, man kan säga att de spelar som bröder. Edwards trumspel rymmer i princip hela jazzhistorien, hans trumsolo är ett äventyr! William spelar här mest tenorsaxofon men kanske får vi höra något mer av de tiotal instrument han trakterar (!). Stefan Wingefors, även han uppväxt i Sunne, spelar piano i gruppen. Samuel och Stefan har musicerat ihop mer eller mindre regelbundet i exempelvis Bohuslän Big Band, Sommarteatern på Gunnebo Slott och i tillfälliga jazzkonstellationer. Då Samuel även är kontrabasist är han ganska kinkig när det kommer till basister.På kontrabas ser vi Yasuhito Mori som under hela 70 talet arbetat som jazz och studiomusiker i Japan. Har spelat med bl.a Anita O´Day, uppträtt på Carnegie Hall tillsammans med Putte Wickman och är som Samuel anställd i Bohuslän Big Band.

 

Säsongsstarten äger rum på Royal Comfort Hotel i Säffle; och höstens konserter kommer alla att gå av stapeln kl. 15.00. Denna gång äger More than a pair själva scenen; inget förband med andra ord. Välkomna!

 

Eva Löfvendahl

 

Ordförande

 

Seffle Jazz Club

__________________

 

2017-04-22 Vika band, Royal Comfort Hotel

Foto: Anna Käll

Seffle Jazz Club har nått fram till sin sista konsert för våren 2017. Denna gång testar jazzklubben ett nytt koncept – lördagsjazz! Platsen är densamma som vanligt; Royal Hotel Comfort i Säffle. Konserten ges kl. 15.00 och denna gång gästas jazzklubben av det norska Oslo-baserade bandet Vika Band. Vika Band har tagit sitt namn från Pipervika; och firade 25 år på scenen hösten 2016.

 

Bandet; som spelar tradjazz/gladjazz består av sju herrar; som har Lysaker som sin hemmascen. De framträder på konserter hela året; i hemlandet men också, som nu, i nabolandet. Deras logotype består av ett frimärke med en stämpel på, från Vika postkontor. Motivet är Oslo rådhus som f.ö. ligger längst in i Pipervika!

 

Cato Tindberg på träblås är bandets ledare. I det 25 år gamla tradjazz bandet återfinns också Magne Braaten; sång och trombon, Tom Böttger; trumpet, Poul Goldman; banjo och gitarr, Tor Haugum; piano, Askjell Hjellvik; bas och Svein Fagersand; trummor.

 

Bandet spelar gärna musik det går att dansa till; så de gäster som känner att de vill ta en svängom kan säkerligen göra det på denna första jazzkonsert som Seffle Jazz Club alltså väljer att lägga på en lördag! Inget förband denna gång. Välkomna!

 

Fotnot:

 

Efter denna sista konsert får jazzpubliken vänta tills lördagen den 14 september på nästa ordinarie jazzkonsert. Då kommer Göteborgsbaserade More than a pair; med en sångerska som lär ge Ella Fitzgerald ett nytt segertåg i våra jazztrakter. Det innebär alltså att jazzklubben testar fler lördagar under år 2017, för att om möjligt också nå en ny och större publik.

___________________

2017-03-16 Amanda Sedgwick kvintett, Royal Comfort Hotel

Årsmötet inledde kvällen

Foto: Anna Käll

Amanda Sedgwick tog publiken med storm när hon gästade Seffle Jazz Club våren 2016 tillsammans med Monica Dominique. Det gjorde hon nu också.

 

”Amanda Sedgwicks kompositioner har en smittande enkelhet och melodisk twist som biter sig kvar i hörselminnet långt efter det att soloinsatserna har tystnat.” skriver musikskribenten Mikael Strömberg i Aftonbladet Kultur. ”Hon är en av Sveriges intressantaste saxofonister med en auktoritet och jazzkänsla som berör” skriver Göran Olsson i Musikindustrin. Kanske var det därför valet av Amanda var så enkelt för styrelsen i Seffle Jazz Club; när vårens artister skulle bokas! Amanda Sedgwick har en bakgrund från både Sverige och USA och har lett många ensembler genom åren. Hon har skapat sig ett namn i det svenska musiklivet både som soloartist och som musiker i olika band under snart 20 års tid. Det har bland annat resulterat i tre soloskivor och medverkan i andra skivproduktioner med både svenska och amerikanska kollegor. Amanda sjunger också; med äkta övertygelse och närvaro i sitt utspel. En helgjuten jazzmusiker/sångerska alltså!

 

För fem år sedan bildades Amanda Sedgwick kvintett och gruppen kom ut med en ny skiva, ”Shadow And Act” hösten 2014. Kvintetten presenterar unga stjärnskottet Leo Lindberg på piano, amerikanske trumpetaren Dwayne Clemons, basisten Björn Lundén och trumslagaren Moussa Fadera.

 

Leo Lindberg släppte sin debut-CD ”Leo’s Bag” (Stockholm Jazz Records) 2015. Vid 21 års ålder har han börjat turnera internationellt, bland annat med Grant Stewart och John Marshall i en tysklandsturné i hösten 2014. Han har blivit samfällt hyllad av en enad kritikerkår för sitt självklara sväng och säkra tonfall. Dwayne Clemons kommer från Texas där han i unga år spelade med Red Garland och James Clay. Efter att bott i New York i många år och framträtt med Charles Davis, Barry Harris och Tommy Turrentine bland många andra, är han sedan helt nyligen bosatt i Stockholm. Även Björn Lundén och Moussa Fadera räknas som mycket skickliga och erfarna musiker med gediget CV.

 

Tillsammans spelar de Amandas egna kompositioner liksom låtar ur den amerikanska jazzrepertoaren som ligger både i och lite utanför mittfåran. Skön jazz utlovas!

 

Kvällen börjar med Årsmöte kl. 19; där Säfflemusikerna Magnus Liljeqvist och Niklas Lychou även kallade MagNiFZnt (enligt dem själva ett genrep inför en stundande spelning i England!) agerar förband en halvtimma innan i lokal bredvid konsertlokalen på Royal Comfort Hotel i Säffle. Efter årsmötet kl. 19.30 startar Amanda med vänner sin konsert.

 

Varmt välkomna till en helkväll! Inled med MagNiFZnt och årsmöte innan konserten!

 

Eva Löfvendahl

 

2017 02 28

____________________

2017-02-23 Nils Landgren och Johan Norberg, Medis

Foto: Anna Käll

Nils Landgren och Johan Norberg, Chapter Two. På Medis. Glada goa grabbar som bjöd på såväl soft härlig musik som dråpliga berättelser från turnélivet. "Man riktigt känner att man var med", var det någon ur publiken som sa efteråt. Tack!

Medlemmar hade 30 kr rabatt på biljettpriset i entrén OM man kom ihåg att tala om att man är medlem i Seffle Jazz Club.

Samarr. med Säffle kommun.Medborgarhuset kl.19.00

_________________________

2017-01-12 Klubbkväll, Royal Comfort Hotel

Foto: Anna Käll

  • Geijerskolans elever,
  • Seffle Jazz Club All Star Band, fem olika konstelationer lokala musiker
  • Organic Brew.

_____________________________

2016-12-13 The Christmas Feeling, Medborgarhuset

Foto: Anna Käll

The Christmas Feeling. Peter Asplund och Prime Time Orchestra – Sandvika, Norge.

Svenska gästartister: Anna Zakéus, Isabella Lundgren, Vivian Buczek, Claes Crona.

Samarbete med Säffle kommun.

____________________________________

2016-11-10 The New York Jazz Exchange, Comfort Hotel Royal

Förband från Dalsland, Strömkulle och Karlberg.

Foto Anna Käll

Torsdagen den 10 november avslutar Seffle Jazz Club sitt digra höstprogram med det amerikansk-svenska bandet The New York Jazz Exchange. Bandet turnerar hösten 2016 i Tyskland och Sverige efter att nyss varit i New York för en skivinspelning. Bandets medlemmar är Sean Novell på saxofon, Fredrik Olsson på gitarr, Leo Lindberg på piano, Lars Ekman på bas och Joe Abba på trummor. Kvintetten spelar inom mainstream jazz och bebopen domäner; det kommer att bjudas på såväl standards, ballader och blues.

 

Sean är bosatt i New York och spelar ständigt på de olika klubbarna i staden både med eget band och i andras. Han befinner sig dock ofta i Sverige för att spela i The New York Jazz Exchange. Fredrik är en del av den svenska jazzscenen sedan länge. Pianisten Leo Lindberg är endast 22 år gammal, men har redan precis som de andra bandmedlemmarna hunnit spela med en lång rad av de stora i svensk jazz. Lars var tidigare medlem i Fredrik Noren Band. Han räknas som en av de främsta basisterna i Sverige och bor i New York där han är mycket aktiv. Trummisen Joe Abba är liksom Sean också bosatt i New York; där han liksom Sean spelar på klubbar och medverkar i olika skivinspelningar.

 

Förband denna sista jazzkväll för säsongen är 5 dalsländska ungdomar; Albin och Filip med duon Albin Halvordsson och Filip Jovanov tillsammans med sångerskorna Alinda Bryntesson, Hanna Thorn och Julia He i trion Awake with Roses. Tillväxten på jazzspelande ungdomar är glädjande nog god i vårt område! Varmt välkomna att lyssna till såväl internationellt samt lokalproducerad musik!

 

Eva Löfvendahl ordförande

_____________________________________

2016-10-26 Rigmor Gustafsson, Medborgarhuset

 

Foto: Anna Käll

Samarbete med Säffle Kulturnämnd

Värmlands egen Rigmor från Värmskog behöver knappast någon extra presentation.

http://rigmorgustafsson.com

_________________________________

2016-10-20 Second Line Jazz Band, Comfort Hotel Royal

 

Förband: Geijerskolan

Foto: Anna Käll

Torsdagen den 20 oktober gästas Seffle Jazz Club av en grupp jazziga göteborgare; nämligen Second Line Jazzband. Gruppen utgör sedan ett antal år en publikfavorit på jazzklubben och deras humoristiska framträdanden inom trad jazz och glad jazz domänen brukar glädja alla som gästar klubben. I gruppen ingår Jesper Albrektsson (trumpet och sång), Niclas Carlsson (trombone och sång), Olof Skoog (saxofon, klarinett och sång), Anders Wasén (banjo), Per Bach (bas) och Johan Horner (trummor). De är alla lysande musiker; som blandar och ger under ledning av Niclas Carlsson som också var med och startade bandet 1989. De turnerar året om; särskilt på olika trad-jazz festivaler runt om i Norden och Europa.

 

Second Line har även ett eget jazzpris, som ska gå till en musiker som enligt bandet ”förtjänar” det. I år delas det åttonde priset ut nämligen till sångerskan Anna Pauline Andersson från Malmö. Seffle Jazz Clubs september artist Gustav Lundgren tillhör också de som fått stipendiet (2015). Även Karlstadbördiga Isabella Lundgren har fått priset (2012). Som framgår av detta pris faller det också utanför den egna genren trad jazz; vilket också skvallrar om att musikerna i Second Line även spelar annan typ av jazzmusik. Undertecknad lyssnade t.ex. till ett något annorlunda trombonespel av Niclas Carlsson vid Grebbestads Jazzfestival i juli i år där han framträdde med Bäckbrothers. Om djupet är trad jazzen kan man nog uttrycka det så, att bredden är ”all that jazz”, hos denne musikaliske och humoristiske ”jazzgozze”. Riktigt god kvalitetsjazz rakt över kan publiken vänta sig hursomhelst. Sammanfattningsvis kan sägas att de kvällar Second Line Jazzband gästar Seffle Jazz Club; de kvällar har vi också den gladaste publiken! De brukar ta emot bandet med öppna armar!

 

Förband denna kväll utgörs också av återvändare; nämligen musikelever från Geijerskolan i Ransäter under ledning av läraren Carita Höök. De kommer att stå för uppvärmingen med den äran redan från 18.45. Välkomna!

 

Eva Löfvendahl - ordförande

__________________________________

2016-09-29 Karin Krog

Foto Anna Käll

Karin Krog är en av Norges främsta jazzvokalister som samtidigt hyser stort internationellt anseende. Hon är en artist med enastående tonkontroll och musikförståelse och repertoaren spänner från blues, originalkompositioner av nutida komponister och amerikanska standards till elektroniskt bearbetad vokalkonst. Torsdagen den 29 september kommer hon till Seffle Jazz Club!

 

Karins betydelse för jazzen i Norge kan sägas likna den betydelse Monica Zetterlund haft för genren i Sverige. De tillhör samma generation och blev kända för en stor publik ungefär samtidigt; sent 50-tal/tidigt 60-tal. Hon var även med och startade Norsk Jazzforum 1965, samma år hon mottog den finaste jazzutmärkelsen i Norge, Buddy-priset. Hon var också föreningens första ordförande. Karin Krog har mottagit en rad priser och stipendier; som också fört henne till USA där hon också periodvis bott och verkat som musiker.

 

Många minns säkert Karin Krog för hennes samarbete med Bengt Hallberg, Red Michell och Nils Lindberg, men hon är fortfarande mycket aktiv och har under det sista året släppt inte mindre än fyra skivor varav en i USA, Karin Krog ”Don’t Just Sing” an Anthology 1963-1999 på bolaget Light in the Attic. Hon driver även det egna skivbolaget Meantime records.

 

På denna turné möter vi Karin tillsammans med tre av hennes fasta samarbetspartners tillika jazzmusikerna Staffan William-Olsson (gitarr), Terje Gewelt (bas) och Tom Olstad (trummor). Staffan William-Olsson kommer ursprungligen från Göteborg men flyttade till Oslo 1986. Han är mest känd från The Real Thing, men har spelat i en rad andra orkestrar, bl. a. den isländska fusiongruppen Mezzoforte. Terje Gewelt är utbildad vid Berklee College of Music i Boston, USA och har samarbetat och gjort inspelningar med storheter som Billy Cobham, Tommy Smith och Knut Riisnæs. Tom Olstad är utbildad vid Universitetet i Oslo och har spelat med många norska och internationella musiker som Art Farmer, Benny Bailey, James Moody och Eddie Harris.

 

Turnén med Karin Krog hösten 2016 är ett samarbete mellan Norsk Jazzforum, Norska Ambassaden och Svensk Jazz. Varmt välkomna alla jazzvänner till ett unikt tillfälle att se/höra Karin live!

 

Eva Löfvendahl ordförande Seffle Jazz Club.

_________________________________

2016-09-08 Gustav Lundgren Trio med Aurélien Trigo (Paris)

Förband: Organic Brew

Foto: Anna Käll

Torsdagen den 8 september startar höstsäsongen för Seffle Jazz Club. Platsen är Royal Comfort Hotel i Säffle. Först ut är Gustav Lundgren Trio, förgylld av violinisten Aurelien Trigo från Paris.

 

I Gustav Lundgren trio ingår förutom han själv på gitarr också fransmannen Rémi Oswald på gitarr och Robert Erlandsson på kontrabas.

 

Gustav föddes 1980 i Stockholm och började spela gitarr som 12 åring. Han utbildade sig mellan 1996 – 2000 i Stockholm, Bollnäs och Svalöv och gjorde redan som 16 åring sin första turné utomlands. Han har besökt ett stort antal länder och medverkat på ca 55 inspelningar. Vidare har han samverkat med musiker som Jan Allan, Bernt Rosengren, Willie Crawford, Lisa Nilsson, Anne Sofie von Otter m.fl. Som 19 åring skapade han sin trio och han har gjort ett flertal skivor och mottagit många stipendier; bl.a Louis Armstrong stipendiet och Second Line stipendiet. Han räknas som en av de bästa gitarristerna i Sverige; ja det finns de som tycker att han i sin genre är en av de främsta i Europa.

 

Så vad är då Gustav Lundgrens genre? Gustav återfinns inom Jazz, Swing, Gypsy och House musiken. I Säffle kommer han att ge prov på Django Reinhards musik; något som tilltalar både publik och kritiker. Django Reinhards föddes i Belgien 1910 och var av romsk härkomst. Han spelade både gitarr och violin. Han räknas som en av jazzens mest virtuosa och stilbildande gitarrister. När han var 18 år drabbades han av en brand i hemmet och hans ring och lillfinger på vänstra handen skadades så illa att de växte samman. Läkare lyckades sedan sära på fingrarna vilket dock inte hjälpte honom med fingersättningen. Han ordnade helt enkelt en egen strängsättning som också gav honom en särskild klang. 1934 skapade han Franska Hotkvintetten, där också violinisten Stéphane Grappelli återfanns. Kvintetten var mycket uppskattad både i Europa och USA och den blev den första jazzkvintetten för stränginstrument. Även Gustav Lundgren har med sig en violinist; Aurelien Trigo, violinist och musikproducent från Paris. Han är född 1984 och räknas som en av de främsta inom genren ”Gypsy jazz”. Tillsammans återskapar den svensk franska trion förstäkt med fransk violin den särskilda jazzmusik som Django Reinhard framförde för mer än 80 år sedan. Unikt och välkommet inslag på jazzklubben som alltid vill bjuda på varierad jazzmusik från olika epoker.

 

Som traditionen bjuder finns också ett lokalt förband. Förband denna första torsdagskväll på jazzklubben är Säffle/Åmålsbaserade trion Organic Brew. De spelar jazz med hammond känsla. I trion ingår Åmåls musikern och pianisten Dennis Friberg (på hammondorgel) och Säfflemusikerna gitarristen Otto Nilsson och slagverkaren Sebastian Ferger. Jazz, funk och blues utlovas.

 

Rivstart på Seffle Jazz Club alltså! Vi hoppas på stor uppslutning runt dessa eminenta musiker!

 

Eva Löfvendahl

 

Ordförande Seffle Jazz Club

 

2016 08 13

____________________________________

2016-09-03 Eva Löfvendahl med Autumn Leaves, i Millesviks Kyrka, under Skördefesten

Foto: Anna Käll

Samarbete med Svenska Kyrkan/Apollon teatersällskap.

Eva har samlat en färgsprakande jazzkvintett bestående av Lars Larsson, sax, Niclas Rydh, trombon, Tommy Kotter, piano, Henrik Aronsson kontrabas, Göran Kroon, trummor, under namnet Autumn Leaves.

____________________________________

2016-09-02 Tarabband, Kanalparken, under ljusfesten i Säffle

 

Foto: Anna Käll

 

Ett evenemang som ingår i Säffles Kulturnatt.

Nadin Al Khalidi leder ett svenskt-arabiskt musikband som förenar musikstilar från olika länder.

http://www.tarraband.com

 

_____________________________________

2016-04-21 Beat Funktion, Medis Dansrotundan i Säffle

Förband: Move It

Foto: Anna Käll

Seffle Jazz Club låter det svenska jazzfusionsbandet Beat Funktion avsluta den framgångsrika vårsäsongen 2016. Bandet består av Karl Olandersson på trumpet, Olle Thunström på tenorsax, Johan Öijen på elgitarr, Daniel Lantz på keyboard, Pal Johnson på elbas och Jon Eriksson på trummor. De har Uppsala som bas; men turnerar flitigt både i och utanför Sverige.

 

Bandet kommer att framföra jazz, funk, R & B, disco, soul och afrobeat; detta är musik som ligger dansen nära!

 

Beat Funktion har släppt sex album, varav fyra har uppmärksammats internationellt och fått listplaceringar på radio i USA, men även i Kanada och i Japan. CD:n Olympus blev t.ex. det 12:e mest spelade jazzalbumet på CMJ Jazz-listorna 2015 och nominerades till fyra kategorier av Scandinavian Soul Music Awards 2016: Bästa Bandet, Bästa Albumet, Bästa Producenter (Daniel Lantz & Mats Björke) och Bästa Nykomling.

 

Repertoaren är i huvudsak instrumental; men ibland tas sånggäster in; som Viktoria Tolstoy, Jasmine Kars och Matilda Gratte.

 

Till Säffle har Beat Funktion tagit med sig Sani Gamedze, sång, och Ola Bothzén; slagverk. Publiken kommer att få ett superjazzfusionsband på scenen på Medis!

 

Räkna med att det kommer att spritta i benen denna aprilafton!

 

För att poängtera hur musik och rörelse faktiskt hör samman kommer dansföreningen Move It att vara förband. Ett trettiotal barn och ungdomar upp till ca 25 års ålder inleder med ca 25 minuters häftig dansshow. Vi kan räkna med både jazz/show, breakdance och hiphop. Frågan är om publiken kommer att nöja sig med att klappa i händerna denna sista jazzkonsert för våren 2016? Kanske lika bra att börja träna hemmavid innan…

 

Oavsett detta hoppas vi att kombinationen Beat Funktion och Move It kommer att avsluta vårsäsongen med flaggan i topp och lapp på luckan!

Varmt välkomna!

 

Önskar

 

Eva Löfvendahl

Ordförande Seffle Jazz Club

___________________________________

2016-03-17 DLB = Dominique, Lakin, Bådal. Gästartist - Amanda Sedgwick. Hotel Royal

Foto: Anna Käll

Monica Dominique är en av vårt lands främsta kvinnliga jazzmusiker och var 1969 medgrundare till allmusikgruppen Solar Plexus, där hennes sväng på hammondorgel blev ett av gruppens främsta kännetecken. Hon har spelat med många kända namn, som t.ex. Monica Zetterlund och Tommy Körberg. Hon var även en tid medlem i den svenska sånggruppen Gals and Pals 1967-69. Även Hasse och Tage engagerade henne i en av sina revyorkestrar; Gunnar Svenssons Salongsorkester, i revyn ”Spader Madame” år 1969. Hon föddes i Västerås 1940 och kan kalla sig såväl pianist, kompositör, arrangör, kapellmästare, revyartist och skådespelare. Få har påverkat svensk jazz under så lång tid som Monica. Även hennes make sedan många år Carl-Axel Dominique, räknas som svenskt musiklivs förgrundsgestalter. De gifte sig 1961 och har tre, varav två på olika sätt verksamma musicerande, söner. Monica och Carl-Axel framträder ofta tillsammans; bl.a. med fyrhändigt pianospel. De komponerade också det svenska melodifestival bidraget ”Sommar´n som aldrig säger nej” år 1973.

 

Just denna turné är det dock damernas tur att glänsa på Seffle Jazz Club. Och inte vilka damer som helst! Monica har med sig en rad kvinnliga musikkollegor som framför jazz av gott märke.

 

Rigmor Bådal är en basist med bredd, som förutom jazz spelar såväl soul/disco, folkrock/visa som klassiskt.

 

Justina Lakin är en mångfacetterad trumslagare med rötterna i bluesens många grenar.

 

Med sig på konserten på Seffle Jazz Club m.fl. konserter under våren 2016, har bandet valt att ha med sig gästartisten saxofonisten Amanda Sedgwick vars spelsätt kallats ”icke-akademiskt och musikaliskt levande”.

 

Tillsammans bjuder de på en funkig, tidlös, svängig och uppsluppen konsert som de kallar för "Girl Talk". Säfflepubliken har kunnat höra Monica flera gånger sista åren. Hon är en populär artist som gärna återkommer, vilket visar på hennes mångkunnighet och musikaliska bredd. Helt nyligen, under februari 2016, har Monica också blivit invald i Swedish Music Hall of Fame, något hon är väl förunnat! Alla hälsas välkomna till ännu en fin jazzkväll på Seffle Jazz Club.

 

För alla ungdomar som inte lyssnat till Monica påminner vi om fri entré upp till 20 år.

 

Eva Löfvendahl – ordförande Seffle Jazz Club.

____________________________________

2016-02-25 Mads Tolling Quartet, Comfort Hotel Royal

Foto: Anna Käll

kl. 19.00 (årsmöte), konsert start kl. 19.30.

Torsdagen den 25 februari gästas Seffle Jazz Club av den danske violinisten Mads Tolling med kvartett. Med Mads spelar denna kväll gitarristen Jacob Fischer - som spelade med Svend Asmussen i 15 år; basisten Morten Ankarfeldt samt trummisen Karsten Bagge.

 

Mads föddes i Köpenhamn 1980 och började spela klassisk fiol som 6-åring och i tonåren började han snegla åt populärmusik; rock och jazz. Det lär f.ö. ha varit hans far som gav honom ett kassettband med Miles Davies musik och fick honom intresserad av jazz. Vid 20 års ålder flyttade Mads till USA för vidare musikaliska studier (jazz). Han har spelat på många av de främsta jazzscenerna i världen, både som solist och i olika jazzkonstellationer.

 

Den tvåfaldige Grammy Award-vinnande danske violinisten hyllar i denna konsert jazzikonen och landsmannen Svend Asmussen, även kallad ”The Fiddling Viking”. Svend Asmussen fyller ju 100 år (!) den 28 februari och Mads Tolling ger oss en inblick i Svends olika musikaliska samarbeten. Vi kommer bland annat att få höra populära låtar såsom Honeysuckle Rose, Jone Night, Hambo om Bakfoten och Scandinavia Shuffle. Redan som 15-åring kontaktade Mads Svend Asmussen för uppmuntran och råd medan han utbildade sig till jazzviolinist. Ett av de råd han fick var: ”Bara lyssna på Stuff Smith”, vilket han också gjorde. Mads höll kontakten med Svend och för några år sedan donerade Svend en stor del av sin musiksamling till Mads, däribland många original och handskrivet material. Detta för att musiken ska kunna förmedlas vidare till nästa generation.

 

Mads är också kompositör och lärare verksam vid Berkeley’s Jazzschool Institute i Kalifornien/USA. När han inte musicerar gillar han att spela golf, tennis och – att klättra i berg! Kanske ett bra komplement till musikaliska höjder…?! Han lär ha bestigit Kilimanjaro i Tanzania med sin far!

 

Varmt välkomna till Seffle Jazz Club, torsdag 2016 02 25. Kvällen inleds med årsmöte kl. 19.00 varpå konserten följer kl. 19.30.

 

Se också Mads Tolling officiell hemsida:

 

http://madstolling.com/

____________________________________

2016-01-28 Terje Dyrud Kvartet, Comfort Hotel Royal

Förband: Short Fuse

Foto: Anna Käll

Torsdagen den 28 januari startar vårens program på Seffle Jazz Club. Först ut är Terje Dyrud kvartett från Oslo. Jazzklubben hoppas därmed också kunna locka till sig de många norrmän som bor i Säffle med omnejd! Gruppen startade på Stortorgets gästgiveri i Oslo i september 1981. Där uppträdde man fem dagar i veckan, i fem år (!). 1986 upphörde gästgiveriet med levande musik och gruppen har sedan upprätt med diverse olika uppsättningar på dansrestauranger och jazzklubbar runt om i Norge. Gruppen tar också en sväng till ”nabo-landet” då och då; vilket Seffle Jazz Club är tacksamma för! Men vilka är då med i denna kvartett? Här följer lite historik:

 

Vid starten var det Bjarne Nerem som spelade saxofon, Bjørn Torp spelade trummor, Bjørn Svendsen var med på bas och bandets namne Terje Dyrud spelade gitarr. Ett år efter starten, d.v.s. 1982, ersatte Magne Henriksen saxofonisten Bjarne Nerem. Magne Henriksen spelar inte saxofon men väl en rad tangentinstrument. Trummisen Bjørn Torp beslöt sig strax därefter för att flytta till Spanien och han ersattes av Finn Torgersen.

 

Finn Torgersen har spelat med både dixielandband och storband. Magne Henriksen är en ”multimusikant” som spelar både piano, orgel, vibrafon och dragspel samt gitarr och bas. Han räknas som en virtuos på vibrafon och är också en framstående jazzdragspelare. Bjørn Svendsen är yngst i bandet och en av Norges bästa basister. Terje Dyrud är äldst och har haft egna band sedan 60-talet. Han var exempelvis orkesterledare på Ray Adams turnéer och han har samarbetat med ett flertal norska artister.

 

I Säffle blir det vibrafonen som kommer att stå i förgrunden. För dem som inte känner till det är vibrafonen ett s.k. ”malletesinstrument”. Malletinstrument är slagverksbaserade instrument och innefattar bland annat instrumenten marimba, xylofon, vibrafon, metallofon och klockspel. Ordet "mallet" kommer f.ö. från det engelska ordet för de klubbor man använder när man spelar på malletinstrument. De ser lite olika ut beroende på vilket instrument man ska spela på. Vi ser med spänning fram mot att lyssna till Terje Dyrud kvartett oavsett vilka klubbor som används!

 

Innan de jazziga norrmännen träder in på scenen kommer Säfflebandet Short Fuse att agera förband. De började spela tillsammans redan 2010. En blandning av eget material och covers utlovas. I bandet ingår Jonathan Andersson; sång och gitarr, Carl Svanelind, gitarr, Johan Lundborg; bas samt Christoffer Lundgren; trummor. Bandet har framträtt på en rad scener i Säffle med omnejd och de låg också på Värmlandstoppen under sommaren 2015 med låten ”Family and Friends”. Huruvida de också spelar ”Bergsprängartango i Gällivare” är en annan historia; men med tanke på innebörden av deras bandnamn Short Fuse (kort stubin!) bör alla som är nyfikna komma och lyssna. Ungdomar under 20 år har som vanligt fritt inträde.

 

Återigen; varmt välkomna till en ny säsong på Seffle Jazz Club!

 

Eva Löfvendahl – ordförande Seffle Jazz Club

 

Short Fuse hemsida med bilder = https://www.facebook.com/Short-Fuse-125310834248383/?ref=ts&fref=ts

 

___________________________________

2016-01-14 Klubbafton Comfort Hotel Royal

Foto: Anna Käll

Årets första evenemang blev klubbkvällen torsdagen den 14 januari; med ca 25 gästande musiker på scenen och ett femtiotal gäster i publiken. Kvällen uppvisade en stor bredd vad gäller jazzgenrer och inte mindre än 8 konstellationer fanns med på scenen. Från Geijerskolan deltog 9 elever; (i tre grupper) under ledning av läraren Carita Höök (som själv satte sig vid pianot och spelade en soulmättad My one and only love). Lennart Gedda med vänner samt delar ur Eva Löfvendahls kvintett och kvartett deltog också och i slutet av kvällen var det Maria Heilinger Shalan och Kumait Shalan, samt Blue Room med Bo Rhoden, Lars Larsson och Eva Löfvendahl som stod för underhållningen. Säfflesaxofonisten Roland Keijser bidrog också till stämningen och han deltog som "stå up musiker" i flera av kvällens låtar. Detta är ju jazzens kännetecken - att öppna upp gränser och släppa in det oväntade! Under kvällen satt gästerna vid cafébord; vilket var ett sätt att öka trivseln och kontakten mellan artister på scenen och publik. Det verkar ha fungerat väl - då det uppskattades av många.

_____________________________________

2015-11-26 Tomas Janzon Trio, Comfort Hotel Royal

Förband: elever från Geijerskolan.

Foto: Anna Käll

Sist ut som sista konsert för hösten 2015 på Seffle Jazz Club var Tomas Janzon Trio. Tomas Janzon är en svensk gitarrist som sedan länge är bosatt i New York. Med sig har han Essiet Okon Essiet på kontrabas och Will Terril på trummor. Trion är just nu ute på en turné i USA och i november spelar de också i Sverige; då med turnénamnet ”Från Säffle Till Korpilombolo”.

 

Tomas Janzon är en skicklig gitarrist som spelar en själfull jazzmusik som går rakt in i hjärtat. Bland höstens recensioner märks uttalanden som (fritt översatt) ” några av de bästa jazzgitarr tonerna du kan höra” och ”en av de bästa jazzgitarr skivorna som kommit ut det senaste året (John Heidt, Vintage Guitar) och ”smakfulla tolkningar inom standardjazzen uttryckt med själfull auktoritet” (Bill Milkowski at JazzTimes).

 

Som framgår är det en trio där gitarren har en framträdande roll. På det viset kan man säga att den sista konserten för hösten också sätter fram tema för den kommande vårens konserter på Seffle Jazz Club. Då kommer vibrafonen, fiolen, hammondorgeln och slutligen en mix av blåsinstrument och sång stå i fokus.

 

Seffle Jazz Club firade ju 30-årsjubileum tidigare i våras och dess nya styrelse försöker på olika sätt lyfta fram mångfalden inom jazz genren. Jazzen har ju alltsedan dess födelse för över 100 år sedan stått för förnyelse och utveckling och detta måste självklart avspeglas också i programverksamheten. Här ska både den äldre publiken och förhoppningsvis också en yngre publik känna sig välkomna. Musiken som framförs må vara både av gammalt och nyare snitt; men den ska alltid innehålla hög kvalitet och i bästa fall också tänja lite på gränserna. På så vis kan Seffle Jazz Club fortsätta vara en av de ledande jazzklubbarna i vår region både för publik och musiker.

 

Förband vid den sista konserten var elever från Geijerskolan. Ca 10 elever i tre olika konstellationer inledde kvällen. Det har blivit en tradition för jazzklubben att bjuda in musikstuderande och den traditionen vill vi hålla vid liv. Att den yngre generationen utövar jazz är självklart en oerhört viktig del av jazzens ställning inom musiklivet och det är som vanligt också gratis entré för alla ungdomar under 20 år att komma och lyssna och njuta av god jazzmusik.

 

Plats: Comfort Hotel Royal. Tid: 19.00. Välkomna!

 

Eva Löfvendahl

 

Ordförande Seffle Jazz Club

 

 

Se bilder m.m. på:

 

http://tomasjanzon.com/

___________________________________

2015-10-22 Budapest Swing Jazzstep Band, Comfort Hotel Royal

Bild från bandets hemsida.

Torsdagen den 22 oktober gästades Seffle Jazz Club av ett gladjazzband från Budapest/Ungern. De turnerar flitigt i Europa sedan många år tillbaka. Deras mål är att nå ut med traditionell gladjazz från 30- och 40-talen till så många människor som möjligt vilket deras spelschema och repertoar skvallrar om.

 

De framträder återkommande på jazzfestivaler och jazzklubbar runt om i Europa; företrädesvis på kontinenten men också i Sverige. De är mycket kända för sina originella arrangemang som framförs mycket professionellt men också för sina glada och uppsluppna scenframträdanden. Allt detta lovar gott då många i Säfflepubliken gillar just denna typ av jazzmusik!

 

Medlemmar i bandet är Zoltán Finok (kapellmästare, saxofon), István Lázár (trumpet, sång), Tamás Kovács (trombone, sång), Balázs Lázár (gitarr), János Lutz (kontrabas) och Zoltán Horváth (trummor).

 

Kvällen startades upp kl. 19.00 på Comfort Hotel Royal i Säffle. Vi tror att kvällen som helhet passade alla då Budapest Jazz Steps Band kan konsten att blanda och ge av det allra bästa inom tradjazz och dixieland. Överraskningar presenterades.

 

Eva Löfvendahl

 

Ordförande Seffle Jazz Club

____________________________________

2015-10-01 Monica Borrfors, Comfort Hotel Royal

Foto:Anna Käll

Monica Borrfors är en favoritartist på Seffle Jazz Club. Senast hörde vi henne med programmet "Monica sjunger Monica", då hon på ett lysande sätt berättade om Monica Zetterlund och sjöng sånger från hennes repertoar. Liksom sin namne är Monica Borrfors en genuin jazzsångerska med ett brett register.

 

Monica började dock sitt yrkesliv som barnmorska. År 1980 debuterade hon som jazzsångerska. Hon gjorde så väl ifrån sig att hon några år senare kunde bli professionell. Konserterna har nu blivit oräkneliga. Hon har bland annat sjungit med körer och storband, deltagit i många TV- och radioprogram och även varit sommarpratare i radion. Monica är nämligen inte bara är utmärkt sångerska, hon har en fin berättare och få musiker kan som hon presentera ett program. Detta visade hon inte minst i "Monica sjunger Monica". Drygt tio LP och CD bär hennes namn.

 

Torsdagen den 1 oktober kl. 19.00 står hon på jazzklubbens scen igen tillsammans med sin trio med maken Gösta Nilsson, piano, Filip Augustsson, kontrabas, och Jesper Kviberg, trummor. Trion är förstärkt med saxofonisten Fredrik Lindberg. Dessa musiker är alla välkända för jazzklubbens besökare och borgar för jazz av högsta klass.

 

Konserten kommer framför allt att innehålla musik från jazzens "gyllene epok" på 50- och 60-talen. Många verkliga klassiker kommer att höras. Det mesta av den här musiken var från början rent instrumental, men Monica sjunger texter som skrivits i efterhand, i vissa fall för henne personligen. Som vanligt kommer hon att presentera musiken på sitt personliga sätt.

 

Något av en drömkväll för jazznostalgiker och en fin kväll för vanliga musikentusiaster kan väntas. Platsen är klubbens vanliga, Comfort Hotel i Säffle.

 

Stig Andersson

_____________________________________

2015-09-10 Papa Piders jazzband Comfort Hotel Royal

Foto:Anna Käll

Jazzhösten på Seffle Jazzclub startar med Göteborgsbandet Papa Pider´s Jazzband. Bandet, som funnits sedan början av 60-talet, är en av Göteborgs mest populära jazzband. De har sina rötter i den klassiska New Orleans-jazzen och spelar idag en revivaljazz med mycket sång och ibland också skiffle, som den framfördes i tradboomens England med artister som Chris Barber. Låtar av Duke Ellington, WC Handy och Huddie Ledbetter blandas och ges i ett rivigt tempo till publikens förtjusning - om man tillhör dem som tycker att jazz, det är när foten börjar stampa - då är man på helt rätt plats denna kväll!

 

Bandet lades ned under en tid from mitten av 80-talet men startades upp igen med en ny uppsättning 2010 på initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren. Förutom Bosse på trummor hör vi idag Klas Nilsson på trumpet och sång, Sverker Nyström på klarinett, saxofon och sång, Pider Åvall (som gett bandet sitt namn) på trombone och sång, Anders Hultman på banjo och sång samt Claes Nordborg på bas och sång. Med denna uppsättning har bandet besökt en rad länder; och glatt sin publik.

 

Titta gärna in på bandets hemsida; där det också finns smakprov på dessa glada gozzar i tradjazzens tjänst:

 

www.papapidersjazzband.se

__________________________________

2015-05-16 Monter och musik på scen. Aktiva Säffle på Medborgarhuset

___________________________________

2015-05-02 Geddraget med Lennart Gedda och band. Silvenska villan

___________________________________

2015-04-16 Filip Jers Trio. Comfort Hotel Royal

Foto Anna Käll

Bluesig jazzkväll med mästare på munspel

 

Jazzklubben gästas nästa vecka av munspelaren Filip Jers, en musiker med internationellt renommé. Filip Jers spelar olika slags munspel och förutom munspel kan han hantera mungiga, gitarr och dragspel. Kritikerna kallar honom "The Swedish Harmonica Sensation".

 

Jers har ett brett musikaliskt spektrum och han rör sig lätt mellan olika genrer: jazz, blues, folk, världsmusik, pop, rock, klassisk- och filmmusik. Han samarbetar med en rad artister; t.ex. Lasse Åberg, Robert Wells, Jill Johnson, Janne Schaffer, Timbuktu, Titti Sjöblom, Jan Allan, Georg Riedel, Wille Craaford, med flera. Han har turnerat i närmare 30-tal länder och han har också hunnit med ett 30-tal skivinspelningar. Därtill har han vunnit en rad utmärkelser; t ex Åmål Junior Blues Prize 2003 och Alice Babs Jazzstipendium 2012.

 

Munspelet är ju framför allt bluesartisternas instrument, men det har också funnits ett antal kända jazzmusiker med instrumentet. "Toots" Thielemans är den mest kända. Filip Jers rör sig gärna både på bluesens och på jazzens domäner.

 

Vid konserten på Jazzklubben framträder Filip Jers med sin trio som utom han själv består av Henrik Hallberg, gitarr, och Johan Lindbom, kontrabas. Henrik Hallberg är en lyrisk gitarrist med ett stort melodisinne. Han har ett unikt sound och har framträtt med många framstående musiker. Hallberg är också medlem i Elin Larsson Group. Johan Lindbom är en basfantom med en individuell stil. Han är eftertraktad basist i jazz och popgenrer och spelar bland andra med Anders Widmark Trio. På senare tid har Lindbom också brutit ny mark för kontrabasen som melodiinstrument i svensk folkmusik.

 

Kvällen inleds av en grupp musikstuderande från Geijersskolan i Ransäter.

 

Både jazz- och bluesälskare i Säffle-Åmål med omnejd har alla chanser att bli nöjda om de besöker Seffle Jazz Club denna torsdagskväll.

 

Eva Löfvendahl

____________________________________

2015-03-19 30års-jubileum; The Hebbe Sisters, Buffé, Lake Wakohe. Comfort Hotel Royal

Foto Anna Käll

____________________________________

2015-02-19 Årsmöte och Mathias Algotsson Quartet. Comfort Hotel Royal

Jazzkonsert med brett utbud

 

Seffle Jazz Club bjuder nästa vecka på musik av Mathias Algotsson Quartet, en grupp med något ovanlig sammansättning. Kapellmästaren sitter vid pianot och med sig har han två blåsare, saxofonisten Klas Lindquist och trumpetaren Karl Olandersson, samt kontrabasisten Svante Söderkvist.

 

Mathias Algotsson är en väletablerad, mångsidig musiker som ändå är ny för Säfflepubliken. Han har spelat med de flesta kända svenska jazzmusiker. Under många år har han haft en egen trio där Hans Backenroth under en period ingick som basist. Till trion har han knutit olika gästartister. Systrarna Rigmor och Christina Gustafsson, Roffe Ericson och Jan Allan är några kända exempel. Barbara Hendricks, som ibland sjunger jazz och blues, har utnämnt Mathias till sin favoritpianist. ”En spirituell och skicklig musiker”.

 

Mathias har belönats med en hel del priser och stipendier. År 2007 fick han motta Arne Domnérus utmärkelse ”Guldsaxen”. Han är därmed den ende icke saxofonist som fått den utmärkelsen.

- Hur kom det sig att en pianist som du fick ”Guldsaxen?

- Jag fick hoppa in på en spelning på Nalen och Dompan tyckte uppenbart att det gick bra. Det var oväntat och smickrande att tilldelas priset och jag uppskattar verkligen att jag fick ta emot priset av Dompan i Berwaldhallen, berättar Mathias för tidningen DIG Jazz.

 

Den grupp som Mathias kommer med till Säffle är ganska nybildad och den har fått mycket positivt gensvar. Klas Lindquist och Karl Olandersson har båda spelat på vår jazzklubb vid upprepade tillfällen och blivit mycket uppskattade. De är liksom Mathias Algotsson mångsidiga musiker som kan konsten att med musikalitet och skicklighet verkligen inta en scen. Basisten Svante Söderkvist är väletablerad i jazzkretsat men ny för Säfflepubliken. En spännande jazzkväll väntar!

 

Omedelbart före konserten håller jazzklubben sitt årsmöte. Comfort Hotel är som vanligt platsen.

 

Stig Andersson

___________________________________

2015-01-22 Isabella Lundgren med trio. Comfort Hotel Royal

med komptrion Ludvig Berghe, piano, Martin Sjöstedt, kontrabas och Daniel Fredriksson, trummor. Den konserten kan inte missas av någon jazzvän!!!

____________________________________

2015-01-08 Klubbafton, Seffle Jazzclub. Klubbens egna musiker. Comfort Hotel Royal

Foto Anna Käll

_____________________________________

2014-11-13 Second Line Jazzband. Comfort Hotel Royal

Nytt besök av ett av Europas mest välspelande och underhållande tradjazzband. Alltid publiksuccé!

Förband: Eva Löfvendahl och Bosse Rhodén.

____________________________

2014-10-16 Frank Vignola och Vinny Raniolo. Comfort Hotel Royal

Foto: Anna Käll

Ett par av världens mest hyllade gitarrister. Kallar sig även jazzgitarrister men spelar också populärmusik och klassiskt. De turnerar på världens största scener. En sensation att få dem till vår jazzklubb!

____________________

2014-09-18 Tousché.

______________________

2014-09-06 Lindy Hop-galan.

Skåre Big band under Odd Evertsson. The Hebbe Sisters. Dans

______________________

2014-06-07 Jazz & Art By River, Silvenska parken.

På kvällen konsert i Säffle kyrka med Lars Larsson Quartet. Lars Larsson, Roland Keijser, Henrik Wartel, Alfred Lorinius.

______________________

2014-04-24 Karin Hammar Quartet.

Karin Hammar, Erik Söderlind, Martin Sjöstedt, Göran Kroon.

______________________

2014-03-29 Naturröstens hemlighet.

Dokumentärfilm om Alice babs på Sagasalongen med regisör Lasse Zackrisson.

______________________

2014-03-20 Deborah Brown med Andreas Pettersson Quartet.

Andreas Pettersson, Ulf Johansson-Were, Kenje Rabson, Johan Löfcrantz-Ramsay.

Förband "Le Contexte" med Kumait Shalan, Dimpe Sand, Maria Heilinger-Shalan.

______________________

2014-02-20 Trinity.

Karl Olandersson, Andreas Hellkvist, hamondorgel, Ali Djeridi.

Före konserten klubbens årsmöte.

______________________

2014-01-23 Senior Swing Seven.

Ett Swingband från Karlstad med Odd Evertsson som ledare.

______________________

2014-01-09 Klubbafton

med klubbens egna musikanter och Seffle Tower Brass.

______________________

2013-11-21 "CBQ" - Contemporary Bebop Quintet.

Ivar Lindell, Bosse Broberg, Stefan Isaksson, Göran Strandberg, Gilbert Matthews.

______________________

2013-10-24 Sångerskan Vivian Buczek med "Claes Crona Trio" och Peter Asplund.

Hans Backenroth, Johan Löfcrantz-Ramsay.

______________________

2013-10-03 "Second Line Jazz Band".

Förgrupp: "The Hebbe Sisters".

______________________

2013-09-12 Sångaren Peter Gets med "Stockholm Jazz Trio".

Daniel Tilling,Jan Adefelt, Jesper Kviberg.

______________________

2013-06-08 Jazz & Art By River.

Egna musikanter, "Seffle Tower Brass", "Brothers and sisters of Soul", Carlstad Traditional Jazz band".

______________________

2013-05-16 "Swing Cats".

Avskedskonsert.

______________________

2013-04-18 Soundstream Jazz Sextet.

Martin Sundström, Philip Neterowitcz, Gustav Rosén, John Erik Bentlöv. Peter Fredriksson, Carl Ottosson.

______________________

2013-03-14 Klubbafton med jazzfilmer.

TV-producenten Christer Nathanaelsson.

______________________

2013-03-07 Touché.

Dansk vokalensemble.

______________________

2013-02-14 Isabella Lundgren med Kvintett.

Klas Lindquist, Jesse Lindgren, Holger Gross, Göran Lind.

______________________

2013-01-17 Petur "Island" Östlund Organ Explosion.

Leo Lindberg, Fredrik Olsson, Fredrik Lindberg, Petur.

______________________

2013-01-10 Klubbafton.

"En sexa Jazz", "SJC Jazz Band", "Brothers & Sisters of Soul".

______________________

2012-11-08 Sinne Eeg med Trio

______________________

2012-10-11 Peoria Jazz Band

______________________

2012-09-20 Jonas Plays Gullin.

Bertil Jonasson med Kjell Öhman och Jan Allan

______________________

2012-06-09 Jazz & Art By River

______________________

2012-04-19 Anna Sise sings Billie Holiday

______________________

2012-03-15 Alingsås Jazzensemble

En hyllning till Arne Domnerus

______________________

2012-02-24 Trio X.

I samarr. med Säffle musikförening

______________________

2012-02-16 Olof Skoog Kvartett

______________________

2012-01-26 The Sean Nowel Quintet

Ett Svensamerikanskt jazzmöte

______________________

2011-11-22 T-Bear & The Dukes of Rhythm

______________________

2011-10-24 Stockholm All Swing Stars

______________________

2011-09-15 Annelie Evaldsson Quartet med Peter Asplund

______________________

2011-06-07 Jazz & Art By River

______________________

2011-04-14 Monica Sings Monica - Monica Borrfors med Trio

______________________

2011-03-17 Soundstream Jazz Sextet

______________________

2011-02-17 Swedish Swing Society

______________________

2011-01-20 Björn Dahlin Trio

med Nisse Sandström och Dennis Östryd

______________________

2010-11-25 Bosse Broberg/Roland Keiser.

Brand New Nostalgi

______________________

2010-11-04 Fredrik Olssons Kvintett

______________________

2010-10-16 Klubbens 25-årsjubileumskonsert

Jan "Janka" Johanssons Kvintett Kjell Öhman Kvintett

______________________

2010-09-09 Sir Bourbon Dixieland Band

______________________

2010-06-08 Jazz & Art By River

______________________

2010-04-15 The Hot Club The Norvége

______________________

2010-03-25 Klubbafton

med En sexa Jazz och Seffle Jazz Capell

______________________

2010-03-04 Sinne Eeg med Trio

______________________

2010-02-11 Ulf Wakenius och Pierre Swärd

______________________

2010-01-21 T-Bears The Dukes of Rythm.

Förband Tuesday

______________________

2009-11-26 Jörgen Zetterquist med vänner

______________________

2009-10-29 Janne Rellemarks grupp

A Tribute to Clifford Brown

______________________

2009-09-24 Jazz á la cart. Christian Paulins Grupp

______________________

2009-09-03 Bohuslän Big Band med Veronica Mortensen

______________________

2009-06-07 Jazz & Art By River

______________________

2009-04-23 Gunnar Bergsten Quartet

______________________

2009-03-19 Jester Thilo Quartet

______________________

2009-02-19 Karin Burman Quintet

______________________

2009-01-22 A Tribute to Ray Charles. Anders Wättring med Göteborgsgrupp

______________________

2008-12-10 Bohuslän Big Band med Rigmor Gustafsson och Nils Landgren

Samarr. med Medborgarhuset

_______________________

2008-11-27 Kjell Öhman Quartet med Meta Roos

_______________________

2008-10-23 Amanda Sedgwick Trio

_______________________

2008-09-25 Stokstad/Jensen Trad.Band

_______________________

2008-06-14 Swing Cats

Samarrangemang med kyrkan

_______________________

2008-04-10 Egba

_______________________

2008-03-05 Claes Janson/Mikael Skoglund Quartet

_______________________

2008-02-21 Marmaduke

_______________________

2008-01-24 Nora Nostra Orchestra

_______________________

2007-12-06 Klas Lindqvist/Ulf Johansson Werre Duo

Förband:Jazzensemble från Geijerskolan

_______________________

2007-11-15 Carling Family

_______________________

2007-10-18 Anders Ellman Sextett

_______________________

2007-09-20 Jazz Preachers

_______________________

2007-06-02 Sweet Jazz Trio

Samarrangemang med kyrkan

_______________________

2007-04-19 Monica Borrfors

Monica Zetterlunds-program

_______________________

2007-03-28 Mats Öberg Trio

_______________________

2007-02-01 Kjell Öhman Trio + Bertil Jonason & Karl

_______________________

2007-01-11 Swing Cats

_______________________

2006-11-09 Unit med Maúcha Adnet sång

_______________________

2006-10-19 Bo Tigrén Trio

_______________________

2006-09-28 Nicola Mitrovic/Uffe Flink Quintet

_______________________

2006-09-07 Söderqvist-Rosengren Jazz Experience med Clarisse Movembe sång

_______________________

2006-06-08 Jörgen Zetterquist med vänner

Samarrangemang med kyrkan

_______________________

2006-04-20 Kjell Öhmans Kvintett med bertil Jonasson

_______________________

2006-03-23 Foten Swing Bryggeri (Norge)

_______________________

2006-02-23 de Boer/Liljeqvist band

_______________________

2006-02-02 Jazzcafé Åmål SJC Bandet & Take Five

_______________________

2006-01-19 Peoria Jazz Band

_______________________

2005-12-01 Boo Egebjer Quartet

_______________________

2005-11-10 Martina Almgren Quartet

_______________________

2005-10-20 The All Scandinavian Pulp Cat

_______________________

2005-10-06 Fredrik Norén Band

_______________________

2005-09-15 Swing Cats

_______________________

2005-08-20 Martin Rhodén Kvintett, Häljebols konstgård

_______________________

2005-08-06 Sommarjazzcafé - Silvénska - Martin Rhodén

_______________________

2005-07-29 Ski Storband

SJC - 20 årsfirande

_______________________

2005-07-09 Sommarjazzkapell - Silvénska (SJC6)

_______________________

2005-05-12 Jazzcafé - Take Five + SJC8

_______________________

2005-04-14 Ulf Wakenius "In The Spirit of Oscar"

_______________________

2005-03-17 Le band med Kenneth Arnström

_______________________

2005-02-24 Tubasextetten

_______________________

2005-02-09 Jamsession

_______________________

2005-01-20 Marmaduke

_______________________

2004-11-25 Hot Club de Suéde.

Förband Stinsen

_______________________

2004-11-10 Musikcafé Åmål - Take five och SJC7 med Kjell Ohlson

_______________________

2004-10-14 Classic Jazz ensemble med Clarisse Muvembo

_______________________

2004-09-23 MP5 (Radioinspelning)

_______________________

2004-09-02 Jazzcafé med SJC7 och Martin Rhodén med vänner

_______________________

2004-08-29 Häljebols Konstgård - Klabbes Bank

_______________________

2004-08-07 Sommarkonsert Duse Udde - Ski Storband (Norge)

_______________________

2004-07-31 Sommarjazzcafé - SJC4 med Just Friends

_______________________

2004-07-10 Sommarjazzcafé - Martin Rhodén med musikaliska jazzvänner

_______________________

2004-04-15 Unit med bl.a. Jan Allan Erik Norström (7 man)

_______________________

2004-03-11 Nikolo Mitrovic med Uffe Flink Trio

_______________________

2004-02-12 Arnström/Lindkvist Swingband

_______________________

2004-01-15 Castell Collection

_______________________

2003-12-02 Årlig Jamsession

_______________________

2003-11-20 Boo Kenne Kvartett

_______________________

2003-10-23 Jazzcafé med Take Five och SJC6

_______________________

2003-10-09 Boris Jazz´N´Roll Band

_______________________

2003-09-18 Jörgen Zetterquist med goda vänner

_______________________

2003-09-05 Arcuskvartetten med Jan Allan, Georg Riedel, Stefan Nilsson

Samarrangemang med Säffle Musikförening

_______________________

2003-08-07 Sommarkonsert Duse udde-Carlstad Big Band

_______________________

2003-07-26 Sommarmusikcafé i SJC:s regi

_______________________

2003-07-05 Sommarmusikcafé i SJC:s regi

_______________________

2003-04-24 Just Friends

_______________________

2003-04-09 Seffle Jazz Club underhåller med Take Five och SJC6

_______________________

2003-03-13 Miracle Hot Five (Tradjazz)

_______________________

2003-02-18 Robert Nordmark Sextett

_______________________

2003-01-16 Lars Jansson Trio

_______________________

2002-12-03 Jamsession

_______________________

2002-11-14 Monica Borrfors + Sweet Jazz Trio

_______________________

2002-10-17 Seffle Jazzclub underhåller med Take Five och SJC6

_______________________

2002-10-10 Lasse Lindgren Quartet

_______________________

2002-09-12 Sliding Hammers

_______________________

2002-08-30 Sommarkonsert Eldans Badplats - Jazzin Dukes

_______________________

2002-07-20 Musiksommarcafé med Martin Rhodén Jazztoner

_______________________

2002-06-29 Sommarmusikcafé - Carl Flemsten Trio

_______________________

2002-05-23 Nils-Bertil Dahlander Quartet

_______________________

2002-05-02 Jazzcafé med Take Five & SJC5

_______________________

2002-04-19 Eskil Columbus Kvartett

_______________________

2002-03-14 Kristian Jörgensen Kvartett

_______________________

2002-02-07 Gunnar Bergsten/Lillen Andersson Quartet

_______________________

2002-01-10 Nisse Sandström Trio

_______________________

2001-12-31 Nyårskonsert i By Kyrka - Björn J:son Lindh.

Samarbete med kyrkan och musikföreningen.

_______________________

2001-11-21 Jamsession

_______________________

2001-11-15 Ulf Wakenius Kvartett

_______________________

2001-10-19 Hacke Björksten m Ulf Johansson-Werre (Åmål)

_______________________

2001-09-29 Teåra Swing Quintet (Långserud)

_______________________

2001-09-14 "Just Friends" - Lasse Sjösten (4)

_______________________

2001-08-25 Teåra Swing Quintet med Yvonne Lundin

Säffle 50år

_______________________

2001-08-24 Hönefors Big Band

Säffle 50-års firande

_______________________

2001-07-14 Musikcafé Carl Flemsten Trio

_______________________

2001-06-30 Musikcafé - Jazztoner med SJC4

_______________________

2001-06-14 Svante Thuresson & Munkfors Big Band

_______________________

2001-04-06 Christina Gustafsson Kvintett

_______________________

2001-03-08 Karin Hammar Kvintett

_______________________

2001-02-09 CBQ

_______________________

2001-01-18 Uppsalakvartetten med Lars Erstrand

_______________________

2000-11-28 Jamsession

_______________________

2000-11-23 Jörgen Zetterquist med Vänner

_______________________

2000-10-27 Erik Nordström Kvintett

_______________________

2000-09-08 Bernt Egerbladh Trio

_______________________

2000-08-04 Janne Ersson Big Band - Eldans badbrygga

_______________________

2000-07-22 Musikcafé Fredrik Falk med vänner

_______________________

2000-07-08 Musikcafé Mia och Magnus Liljeqvist

_______________________

2000-04-16 Jubiléumskonsert - Bohusläns Big Band

med Monica Borrfors och Claes Janson. Förband: Fredars Kvartett.

_______________________

2000-03-30 Carin Lundin Quintet.

_______________________

2000-02-11 The Painters-Bengt Andersson/Nisse Sandström

_______________________

2000-01-24 Daniel Nolgård-Workshop Musikskolan

_______________________

2000-01-21 Uffe Flinks Trio med Göran Palm (ACC).

Förmusikant: Martin Rhodén.

_______________________

1999-12-01 Jamsession

_______________________

1999-11-17 Digest

Rysk Sång och Musikgrupp

_______________________

1999-10-14 Änglaspel

Förband:Tyft Trio=Klabbes Trio

_______________________

1999-09-16 Andréas Westman Kvartett

_______________________

1999-08-06 Greta Olsson Kvartet (Långserud)

_______________________

1999-07-24 Henrik Gillgren Trio (Silvenska)

_______________________

1999-07-03 Leif Hultin med Gun Britt Gustafsson (Silvenska)

_______________________

1999-05-06 Swing & Sweet m. Erik & Jörgen

Förband Torbjörn Carlsson & Robert HenriksonDuo

_______________________

1999-04-12 "In My Solitude" med Håkan Lewin + (Säffle Kyrka)

_______________________

1999-03-25 Ulf Johansson Trio

_______________________

1999-02-25 Cecilia Wennerström Quartet

_______________________

1999-01-15 Lasse Törnqvist - Sweet Jazz Trio

_______________________

1998-12-02 The Stan Hasselgard Story-Kirk Sextett

_______________________

1998-10-30 Roland Keijser Kvartett

_______________________

1998-09-18 Miles Davids-Projekt

med bl.a. Anders Persson, Bröd. Olsson

_______________________

1998-08-17 Paris All Stars - Tribute to Louis Armstrong

_______________________

1998-08-09 Munkfors Big Band med Claes Jansson (Eldan)

_______________________

1998-08-08 Teåra med Yvonne Lundin, Kurt Bertrandson (Silvenska)

_______________________

1998-06-27 Jasmin Quartet (Silvenska)

_______________________

1998-04-23 Sop med Boel Johansson

_______________________

1998-03-05 Bernt Rosengren Oktett-Porgy & Bess

_______________________

1998-02-12 Andreas Pettersson med Bingert, Öhman, Gardiner, Smedby

_______________________

1998-01-16 Swing och Sweet med Erik och Jörgen

Förband Klabbes Trio

_______________________

1997-12-08 Lena & Jonken med Nolgård Trio

_______________________

1997-11-25 Jamsession

_______________________

1997-11-14 Lasse Sjösten med Gunnar Lidberg (violin)

_______________________

1997-10-15 Rigmor Gustafsson med Amerikanskt komp

_______________________

1997-09-12 Leif Hultin Swing Quartet med Dalslandsmusiker

_______________________

1997-08-07 Torbjörn Karlsson + Björn J:son Lindh (Eldan)

_______________________

1997-07-22 Teåra med Yvonne Lundin + K Bertrandson (Silvenska)

_______________________

1997-04-16 Krister Andersson Quartet med Orrje, Wikström, Stark

_______________________

1997-03-12 "I Svängigt Sällskap" med Nils Lindberg, Landgren

_______________________

1997-02-18 Rolf Jardemark Trio med Thomas Gustafsson

_______________________

1997-01-15 Robert Henrikson Blues Band

_______________________

1996-11-12 Pierre Swärd med Ottesen, Rolin

_______________________

1996-11-01 Rigmor Gustafsson med Nolgård, Olsson, Jan Johansson

_______________________

1996-10-24 Christiania Jazz Band

_______________________

1996-09-19 Roffe Eriksson med Nolgård, Werling, Olsson, Loewe

_______________________

1996-04-12 Nannie Porres med Lasse Sjösten

_______________________

1996-03-13 C.B.Q

_______________________

1996-02-06 Peter Gullin

_______________________

1996-01-21 Broberg-Zetterquist med Dans

_______________________

1995-12-05 Jamsession

_______________________

1995-11-25 Monica Borrfors Quintet

_______________________

1995-11-17 Svante Turesson med Trio-Förband: Hoffgaard

_______________________

1995-10-24 Greta Olsson med Quintet

_______________________

1995-09-11 Chicago Express

_______________________

1995-04-28 Melkers Svänggäng med Teåra

_______________________

1995-04-10 Karin Krog

_______________________

1995-03-15 Bengt Andersson Quintet

_______________________

1995-02-07 Arne Domnerus Trio

_______________________

1995-01-18 Night Cats

_______________________

1994-12-06 Jazz Furniture

_______________________

1994-11-09 Anders Wihk Trio

_______________________

1994-10-19 Lena Willemark med EEE

_______________________

1994-09-27 Trattbandet med Marty Grosz

_______________________

1994-04-25 Jamsession

_______________________

1994-04-06 En Kväll med Lars Gullin Musik

_______________________

1994-03-15 Ingesounder Big Band

_______________________

1994-03-05 Carlstad Big Band

_______________________

1994-02-15 Maffy Falay Sextett

_______________________

1994-01-17 JösseJazz Broberg-Zetterquist/Lotten Norbergs kv.

_______________________

1993-12-01 Esbjörn Svensson-Kurskväll- Vad är jazz?

_______________________

1993-11-30 Esbjörn Svensson Trio

_______________________

1993-11-15 Jamsession

_______________________

1993-11-10 Just Friends med Karin Inde

_______________________

1993-10-13 Jazzgruppen Corpo

_______________________

1993-09-20 Svend Asmussen Quartett

_______________________

1993-04-20 Carnegie Jazz Band

_______________________

1993-04-04 Jamsession

_______________________

1993-02-26 Sophisticated Ladies

_______________________

1993-02-04 Kustbandet

_______________________

1993-01-18 Bengt Andersson Quintet

_______________________

1992-11-18 Brazz Brothers

_______________________

1992-11-04 J.Ohlsson Quartet med Karin Inde

_______________________

1992-10-28 Jazzcafé

_______________________

1992-10-12 Guitars Unlimited

_______________________

1992-09-21 Jan Allan med Lars Jansson Trio

_______________________

1992-05-06 Lulu Alke Kvartett

_______________________

1992-04-09 Jamsession

_______________________

1992-03-16 Jörgen Z med Harry Bagarns Septet

_______________________

1992-02-12 C.B.Q

_______________________

1991-12-04 Spisarkväll

_______________________

1991-11-26 Lee Konitz med Lasse Sjöstens kvartett

_______________________

1991-11-06 Peter Gullin Trio

_______________________

1991-11-05 Jamsession

_______________________

1991-10-13 "Unga Musiker" med Avenue (Säffle) PB Six Pack-Ingesund

_______________________

1991-09-22 Siverts New Orleans Stompers

_______________________

1991-04-28 Monica Borrfors Quintet

_______________________

1991-03-12 Broberg-Zetterquist ork.

_______________________

1991-02-14 Lars Erstrand med Roy Williams (trombone)

_______________________

1990-12-08 Ulf Wakenius Kvintett

_______________________

1990-10-17 Bernt Egerblahds Quintet med Lena Selnert

_______________________

1990-09-17 Red Mitchel Med Jan Johansson

_______________________

1990-04-25 Jazzinjacks

_______________________

1990-04-09 Nannie Porres med Bernt Rosengren

_______________________

1990-03-28 Georg Riedel Trio med Claes J. +Tingvallaskolans kör

_______________________

1990-02-04 Trattbandet

_______________________

1989-11-23 Med Turteatern-sång- och musikföreställning

_______________________

1989-11-12 Tollarparn-Förband Du&Jag Liljequist-Svensson Gitarr

_______________________

1989-10-26 Fine Together

_______________________

1989-09-28 Gustavo Bergalli Quartet

_______________________

1989-09-21 Lasse Sjösten-Säffle Kyrka

_______________________

1989-04-13 Jörgen Zetterqvist

_______________________

1989-03-19 Peoria Jazzband med Bro Kyrkokör-Bro Kyrka

_______________________

1989-03-09 CBQ

_______________________

1988-11-10 Bernt Rosengren Kvart.

_______________________

1988-09-29 Monica Borrfors

_______________________

1988-09-22 Peoria Jazzband

_______________________

1988-05-28 Lasse Sjösten Kvartett

_______________________

1988-04-27 Guitars Unlimited

________________________

1988-03-17 Jan Allan med Trio

________________________

1988-02-14 Broberg-Zetterqvist Sextett

________________________

1987-11-04 Fredrik Norén Ork.

________________________

1987-09-24 Lasse Erstrand med Trio

________________________

1987-09-19 Lasse Sjösten Ork.- Skymningskons, By Kyrka

________________________

1987-04-08 Putte Wikman med Trio

________________________

1987-03-11 Lasse Sjösten

________________________

1986-12-06 Staffan Linton

________________________

1986-10-26 Prime Time

________________________

1986-10-12 Lena och Jonken

________________________

1986-03-26 Erstrand Lind Kvart.

________________________

1986-03-03 Standard Selection med George Masso, TRB

________________________

1986-02-09 Falu Blåskvintett/Håkan Lewin Kvart.

________________________

1985-12-03 Åke Johansson Trio

________________________

1985-11-18 Harry Bagarns Septett

________________________

1985-11-06 Bertil Johansson Kvintett

________________________

1985-09-30 Four Winds

________________________

1985-06-10 Spisning, diskussion